Sardiner i tomatsås

Jag har hittat på ett recept med sardiner, skarpsill eller brisslingar (kärt barn har många namn) som jag tycker är väldigt gott. Jag gör en vanlig tomatsås, gärna med lite extra vitlök i, och sedan blandar jag i sardinerna. Receptet kom sig av att jag glömt att handla köttfärs och sardiner var det jag hade hemma, det blev så bra att nu gör jag den här rätten lite titt som tätt.


1 st. Gul lök
1 burk, ca 400 g – 500 g Krossade tomater
1 – 2 st. Rivna morötter

1 - 2 st. selleriskälkar (kan uteslutas)
1 – 2 st. vitköksklyftor
Olivolja efter tycker och smak
Salt och peppar och andra kryddor tillexempel chili, paprika, timjan eller basilika. Även en skvätt röd vin blir gott.
2 st. burkar sardiner. Gärna i olivolja, då kan du använda oljan att steka i eller i tomatsås.

 

Titta gärna på sardinernas förpackningsdatum, det bör vara mellan april och oktober då det är fiskesäsong, då vet du att sardinerna är färska när de lades in. Jag brukar ha pasta till, kokade al dente.

 

Om du vill ha lite tips på sardiner i mat så har Mats-Erik Nilsson skrivit en artikel för Svd 2010.
http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/en-sallsynt-njutning-pa-burk_5287963.svd




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Northern Sunshine

Jag delar med mig av mina tankar om mat, hälsa, att njuta av livet och att må bra.

RSS 2.0