Sardiner i tomatsås

1 st. Gul lök
1 burk, ca 400 g – 500 g Krossade tomater
1 – 2 st. Rivna morötter
1 - 2 st. selleriskälkar (kan uteslutas)
1 – 2 st. vitköksklyftor
Olivolja efter tycker och smak
Salt och peppar och andra kryddor tillexempel chili, paprika, timjan eller basilika. Även en skvätt röd vin blir gott.
2 st. burkar sardiner. Gärna i olivolja, då kan du använda oljan att steka i eller i tomatsås.
Titta gärna på sardinernas förpackningsdatum, det bör vara mellan april och oktober då det är fiskesäsong, då vet du att sardinerna är färska när de lades in. Jag brukar ha pasta till, kokade al dente.
Om du vill ha lite tips på sardiner i mat så har Mats-Erik Nilsson skrivit en artikel för Svd 2010.
http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/en-sallsynt-njutning-pa-burk_5287963.svd